Daftar Pemilih


Lakukan tanggungjawab anda kepada negara dengan melaksanakan Daftar Pemilih bagi membolehkan anda layak mengundi dalam pilihanraya akan datang.

Pendaftaran Secara Online Mudah Dan Selesa. Setiap Pendaftaran Siap Dalam Masa 10 minit sahaja.

– Anda boleh menggunakan telefon Android sahaja dengan Melawati Website Suruhanjaya Pilihanraya SPR. Pendaftaran adalah percuma.

Elakkan bercakap berapi-api berderau-degau di warung kopi mengenai isu YB Parlimen atau YB kawasan anda, tetapi malangnya anak anak anda, saudara terdekat dan anak buah sendiri pun anda tidak pernah bertanya samada mereka telah mendaftar dan disahkan sebagai pemilih berdaftar di kampung anda?. Lebih malang lagi ialah anda sendiri tidak menukar tempat mengundi anda ke kampung sendiri apabila mulai bersara dan menyukarkan anda untuk mengundi kali ini?

2020-09-30T20:34:00

  days

  hours  minutes  seconds

until

Tarikh Tamat Daftar Pemilih

Masa Itu Berharga
*,***,***
  • Jomlah Kita Uruskan Daftar Pemilih secara On Line:

AYUH KITA DAFTAR SEKARANG JUGA

Untuk Mengisi Borang Mendaftar Pemilih Baru atau mengemaskini profil anda;

Panduan mendaftar yang lengkap ada dinyatakan langkah demi langkah ada diruangan SPR itu nanti.

Selamat Mendaftar

Cuma tinggal beberapa hari sahaja peluang anda untuk Daftar Pemilih. Ini untuk memastikan nama anda tersenarai dalam notis semakan Daftar Pemilih ST3 Tahun 2020.

Jika pilihanraya Umum berlaku pengujung tahun atau pada awal tahun hadapan, dan anda masih belum lagi mendaftar sehingga sekarang maka anda tidak akan layak mengundi kerana nama anda sudah pasti tidak tersenarai dalam ST3 Tahun 2020.

%d bloggers like this: