Advertisements

Parti Gerakan mencadangkan empat menteri digugurkan sekiranya Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad berhasrat merombak Kabinet.

Jul 22, 2019 Blog

Parti Gerakan mencadangkan empat menteri digugurkan sekiranya Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad berhasrat merombak Kabinet.

Mengapa Gerakan jadi panas pula terhadap 4 menteri itu? Jika tidak kerana mereka berprestasi dan sangat releven dalam situasi Malaysia Baru?

Jika hanya sekadar isu yang tidak sampai 0.5% dari keseluruhan perancangan dan dasar baru Kementerian MED iaitu bersangkutan dengan projek inovasi kereta terbang oleh anak tempatan (Bumiputra) yang dibesar-besarkan pula? Ianya satu isu yang tidak releven dengan tajuk yang diketengahkan oleh Parti Gerakan. Lebih lagi ianya tidak melibatkan peruntukan kerajaan. Manakala Menteri dan kementerian itu bolehlah diumpamakan kini sebagai baru lagi.

Sedangkan peranan menteri itu kini penting dalam mengatur suatu dasar baru negara dan strategi bagi mengujudkan Malaysia sebagai sebuah negara usahawan visi 2030, mengapa pula ianya perlu digugurkan? Apakah anda juga terlupa tentang peranan yang menteri mainkan bagi membantu golongan B40? Komenlah dan sentuhlah tentang isu yang lebih popular itu.

Tetapi malangnya tiba-tiba Parti Gerakan itu mencadangkan agar empat menteri tersebut digugurkan pula tidak bersesuaian dengan kehendak Malaysia Baru.

Maka apabila pihak pembangkang yang mengutarakannya, sudah pasti ianya berkaitan dengan isu politik dan bukannya isu lebih mustahak iaitu untuk mengsejahterakan rakyat dan meningkatkan kemakmuran Malaysia, yang penting ialah apa-apapun yang dilakukan oleh pihak kerajaan PH ianya perlulah dibangkang.

Pemimpin Gerakan juga diharapkan lebih fokus sedikit tentang telah banyak perkembangan terkini yang telahpun berlaku di Kementerian Pembangunan Usahawan yang kini biarpun masih diibaratkan baru sahaja ‘setahun jagung’ jika dibandingkan dengan parti BN yang telah memerintah lebih 60 tahun; tetapi PH diyakini mampu membawa negara kepada perubahan yang lebih baik lagi.

KUALA LUMPUR, 11 Julai — Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad merasmikan Dasar Keusahawanan Nasional 2030 (DKN 2030) hari ini. Turut hadir Menteri Pembangunan Usahawan Datuk Seri Mohd Redzuan Yusof (kiri) dan Timbalan Menteri Pembangunan Usahawan, Datuk Dr Mohd Hatta Md Ramli (kanan). –fotoBERNAMA (2019) HAK CIPTA TERPELIHARA
Advertisements
bersatumelaka

Bybersatumelaka

Antara penggerak awal di Parti Pribumi Bersatu Malaysia BERSATU.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: