Iman adalah tentang kepercayaan seseorang insan betapa tebalnya kepercayaan umat diakhir zaman ini?


Video: Watak yang digambarkan itu hanyalah untuk memudahkan manusia yang nipis iman termasuk editor akan mudah memahami. Mukjizatnya tidak dapat ditontonkan kepada kita ketika ini.

“Biar apakah sekali alasannya yang anda ada, pengikut Islam sangatlah dilarang untuk berurusan dengan jin samada jin Islam atau disebaliknya.

Itu adalah pesanan alim ulamak kepada kita semua.

Apakah kaitannya tuduhan yang mengatakan bahawa semakin banyaknya fitnah yang berlaku diakhir zaman kini, ianya adalah petanda bahawa kita kini sudah semakin menghampiri kepada hari kiamat, dajjal dan imam Mahadi yang tertulis dalam kitab suci Islam.

Usahlah orang Islam dan Bangsa Melayu berterusan berpecah belah.

Bersatulah, Beramanahlah dan Bermaruahlah.

Tahukah anda bahawa pergeseran tuntutan antara umat Islam dengan bani Yahudi telah berlaku semenjak dari zaman Rasul dan Nabi Nabi dengan bangsa Israil.

Sejarah tamadun Islam telah lama mencatatnya juga ditulis dalam AL Quran. Oleh itu semua fahaman ini termasuklah Islam sendiri mempertahankan Baitulmuqaddis yang merupakan kiblat kepada Muslim sebelum bertukar ke tanah Makkah.

Oleh hal demikian pengorbanan umat Islam di Palestin mempunyai relevannya biarpun ramai yang telah terkorban, tetapi jiwa mereka kental tanpa senjata berbekalkan senjata moden dalam menuntut hak dan terus terusan mempertaruhkan nyawa masing-masing secara berprinsip.

Berikan semangat kepada mereka dan usah anggap ianya bukanlah urusan anda.

WALLAHUAKLAM SUBHANALLAH

%d bloggers like this: