Peniaga Kecil Bumiputra – Sila Iklankanlah perniagaan anda secara percuma.


Sila tuan isikan maklumat produk untuk diiklankan secara percuma diborang disediakan dibawah halaman ini.

Kerajaan Perikatan National menerima banyak aduan daripada peniaga kecil yang tetap tidak menerima Geran Bantuan Prihatin National baru-baru ini.

Kepada yang telah memohon sebelum ini, tetapi masih gagal, Kita dimaklumkan bahawa pihak kerajaan khalifah; kerajaan akan meluluskannya dengan 2 kali bayaran. Oktober ini insyaallah. Begitulah.. yang bakinya pula akan dibayar pada awal Januari tahun 2021.

Kepada yang telah menghantar borang tetapi gagal, maka tidak perlulah lagi untuk anda mengisi borang baru. Insyaallah semuanya telah kami beri kelulusan dibayar.

– Tan Sri Muhyiddin Yasin. PM Malaysia.

UNTUK DIJUAL: PEUGEOT 308 RM 14KGABUNGAN PERSATUAN-PERSATUAN SG RAMBAI BERCADANG UNTUK MENGEMUKAKAN MEMORANDUM KE JPM BAGI USAHA CADANGAN MEMBENTUK DASAR BARU DALAM E COMMERCE KEPADA USAHAWAN BUMIPUTRA

“The government along with the private section will also conduct a ‘Shop Malaysia Online’ campaign to encourage Malaysians to shop online, with promotional codes and discount vouchers that will be given out on various e-commerce platforms,” Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin announced today” – Muhyiddin Yassin, PM- 05 Jun 2020

Gambar atas: Muhyiddin Yassin, Perdana Menteri Malaysia ketika mengumumkan Pelan Jana Semula Ekonomi Bernilai 35 billion.

Biar apa pun, semua yang layak akan menerima bantuan itu tidak mengambil kira apakah parti yang dia ikuti. Pembangkang sekalipun akan merasainya. Yang setiap hari menghentamnya pun akan diberi.

Tahu malu dan berprinsip pun kerajaan prihatin ini akan membayarnya. Awal pagi dah terjenguk dihadapan BSN.

Tak mengapa kononnya ianya juga hak mereka. Padahal yang mengkritik isu kecilan itu sekerat dua sahaja. Riuhnya macam orang banyak duit.

Masih ramai lagi peminat Salem Iklim Kini


Antara lagu-lagu Salem yang menusuk ke hati ramai peminat Salem. Bukan hanya di negara kita Malaysia, tetapi juga di Singapura dan Indonesia masih setiap hari mendendangkan lagu-lagu Salem itu. Lirik: Mimpi Yang Pulang Lyrics by: Adinda Amiro   Composed by: Syarum Saidin Sumpah yang mana Yang dapat merebut seri Kalung cintamu Jurang yang mana Yang mampu memisahkan… Read More

Kita tahu yang hentam itulah orang susah macam Najib. Sebab itu kurang cerdik dan jumlah kecilpun sangup menunggu panjang.

Dalam Pelan Penjana yang diumumkan oleh Muhyiddin sebelum ini, kerajaan bukanlah perlu mengutamakan kenaikan KDNK yang dijangka semakin menguncup kerana kegiatan ekonomi yang perlahan didunia akibat wabak Covid 19. Nyawa rakyat dan bantuan lebih penting dari itu.

MENJANA PENDAPATAN NEGARA 35 BILION

PM berkata di bawah Penjana, kerajaan telah mengenal pasti tiga teras utama.

Menurutnya, pertama ialah memperkasakan rakyat dan kedua, melonjakkan perniagaan serta ketiga, merangsang ekonomi.

Dalam bajet 2021 nanti pun pastinya jumlah bajet defisit yang lebih besar akan diunjur tahun hadapan.

Ketika itu bajet yang ada adalah lebih mustahak untuk kegunaan meringankan bebanan rakyat, tidak menyokong tidak mengapa kerana lebih gemar menyokong DAP, Lanun Filipina atau sama sama berperangai perompak berjuta ringgit. Itu lebih disokong, kerana sebahagiannya telah menjadi budaya menjadi pembangkang. Tak tahu nak buat ape dalam kerajaan.


%d bloggers like this: