Muhyiddin dikecam natizen? Sebenarnya yang memaklumkan bahawa beliau PM yang berjaya jauh sangat ramai.


Video: Ucapan Muhyiddin gagal melegakan rakyat?

Tanda pagar ‘muhyiddinout’ dilihat tidak memberikan kesan politik malahan ianya sebagai motivasi untuk beliau dan kabinet PN kini bekerja kuat membawa keluar isu Covid 19 dari membelengu rakyat ketika ini. Ianya hanyalah tindakan cytro pembangkang PH dan juga cytro BN yang membencinya.

Rakyat diminta bertenang sementara kerajaan sedang mengaturkan bayaran bantuan Kita Prihatin penghujung bulan Oktober ini.

Yang jelas ketika ini rakyat penuh yakin bahawa kerja kerja beliau berimpak yang lebih baik berbanding kerajaan PH yang hanya memerintah dalam tempuh 22 bulan itu sahaja.

Tindakan pihak pembangkang yang tidak mampu gelak lagi biarpun sekadar hanya sebagai jenaka merotan sahaja oleh ‘abah’, itu sahaja pun telah akibatkan pembangkang tertekan.Itu tentulah menggambarkan bahawa pihak pembangkang sangat stress akibat kehilangan Sabah dalam PRN tempuhari.

PN yang berjaya melandaikan kes Covid 19 sebelum ini, diyakini akan beroleh kejayaan semula bagi melandaikan semula kes itu sedikit masa lagi. Ianya melalui komitmen semua pihak dalam membantu pihak Kementerian Kesihatan Malaysia KKM mematuhi SOP yang ditetapkan oleh Majlis Keselamatan Negara MKN bersama KKM.Statistik Covid 19 Malaysia

Berdoalah agar kita sama-sama dapat menyelesaikan isu kesihatan rakyat di negara kita Malaysia; semoga ‘kau tiubkanlah’ ketenangan kepada jiwa-jiwa kami agar terus dapat berkhidmat kepada rakyat dengan jayanya.

%d bloggers like this: