MEDIA MANAKAH YANG MENJATUHKAN KERAJAAN NAJIB UMNO BN?


“.. mereka ini kebanyakan nya tidak dibayar hanya ‘Innallah’ sahaja kalau adapun dapatlah makan dengan bos sekali sekala tetapi setia dengan bos, biarpun ramai bos lupa diri apabila PH memegang kuasa.”

– Otai tua yang bertindak sebagai pejuang menghentam kerajaan UMNO BN sebelum PRU14 lagi.

Selepas menang dan menjadi kerajaan PH dengan memegang pelbagai jawatan dalam Agensi, GLC dan juga ramai jadi menteri PH, mereka ini dilupakan sehinggakan tiada siapa yang meneruskan usaha membantu PH sebagai cytro bebas.

KENYATAAN DIMAHKAMAH – ROSMAH MEMBAYAR 100 RIBU KEPADA CYBER TROOPER

Ketika itu kekuatan Cyber Trooper bebas ini ujud sehingga 5 orang atau lebih di Bahagian-Bahagian Bersatu seluruh Malaysia.

Sedangkan kekuatan media UMNO BN juga dibantu oleh RTM dan rangkaian TV dan radio lain untuk menyampaikan maklumat tentang parti kerajaan yang memerintah, tetapi tidak dapat mengatasi kekuatan cytro bebas ini. Akhirnya sehinggalah menyebabkan PH berkuasa di Malaysia.

BERAPAKAH AGAKNYA YANG UMNO BN DAN NAJIB BAYAR?

Sepanjang 22 bulan menjadi kerajaan dan berebut jawatan yang ada, tidak mengambil berat peranan cytro bebas ini, maka seorang demi seorang ‘kepala perang’ ini membawa diri atau ada yang terus bersama UMNO kembali dan menghentam semula kerajaan PH. Dasar-Dasar dan manifesto PH tidak disokong dan diperjuangkan dalam ruang media samada FB, YouTube dan lain-lain media bukan perdana.

Inilah kekemahan PH yang ketara semasa berkuasa yang tidak mempunyai pengalaman mengurus serta tiada persiapan untuk menjadi kerajaan. Akhirnya berkecai dan pemimpin yang ada juga telah tidak diterima oleh rakyat. Pemilihan untuk Bahagian dan Cawangan pun mereka ini tewas, tidak disukai penyokong awal; jadi apakah kompetensi mereka untuk menjaga keseluruhan rakyat Malaysia?

SYUKURLAH JADIKAN PENGAJARAN KEPADA PEMIMPIN BERSATU YANG BOLEH SEDAR SEBELUM TURUT TUMBANG DAN DIBENCI OLEH PENYOKONG SENDIRI

%d bloggers like this: