Tugasan Kami


Ada sedikit perbezaan diantara mereka yang telahpun bersara, ataupun memilih untuk hanya pilih untuk bersara secara pilihan sahaja; kerana rasa jenuh nak bergegas punch Card pagi dan petang.

Pengalaman atok pada tahun tahun akhir dalam perkhidmatan kerajaan khususnya waktu pagi hari macam hari ini, pehhh duduk dalam bilik sekadar menghitung hari bilakah agaknya bulan paling sesuai untuk jumpa Pegawai Tadbir HQ bagi menyatakan hasrat hati untuk pencen. Macam mana plak, agaknya Datuk Dr Ibrahim Che Embung bagi laluan ke macam mana?

Topik yang dibebelkan hari ini memanglah membosankan. Tetapi macam mana pun semua orang akan sampai juga masanya, kalau tidak bersara awal pun, bersara wajib apabila kita sampai umur 60. Wajib juga berhenti walaupun tanggungan masih berat atau belum puas makan gaji sebab baru naik pangkat plak kot.

Maaf, jom kita sambung dengar apa cerita Si Fatin nak perkatakan tentang jumlah subscribe lebih 1000 orang tak sampai 2 minggu pun.

Hobby baru dia yg saya pun tak jangka boleh dilakukan dengan bercakap dihadapan kamera pula. Dah macam macam jenis perniagaan dia pernah lalui.

Kini sudah lebih 4 tahun graduasi tetapi dia dan suami serta baby kecilnya lebih selesa untuk terus berniaga dari rumah sahaja, kini mencuba pula dalam bidang YouTube.

Jom tumpukan kepada tips dia. Manalah tahu kita juga mampu bikin lebih 50k sebulan. Ayuh tonton.

https://youtu.be/cmJnLGGwKoA

%d bloggers like this: