Advertisements

PENDAHULUAN

Sungai Rambai – 19 September 2019. Projek tanaman halia ini telah dilaksanakan dan sebagai sumber pendapatan kepada syarikat Dilambai

VISI SYARIKAT

Menjadi pengeluar utama halia di Negeri Melaka dan berpotensi untuk eksport ke luar negara mengambil, peluang dari potensi Halal Malaysia bagi beberapa produk nilai tambah berasaskan halia.

MISI KAMI

Memaksimumkan pengeluaran halia dengan potensi tanah sedia ada dan proses penyatuan tanah tanah terbiar sekitar DUN Sungai Rambai bagi mendapatkan keluasan penanaman dan ekonomi.

Mengoptimakan pengeluaran halia dalam di negeri Melaka melalui aplikasi teknologi fertigasi yang mantap dengan menggunakan teknologi terkini sumber input pertanian. Antara info penting yang diberikan penekanan oleh syarikat kami ialah penggunaan baja, racun dan benih bagi mengoptimumkan produktiviti penghasilan halia di ladang kami.

Penerokaan dalam bidang pengilangan produk minuman berasaskan halia bagi menambah Nilai pendapatan syarikat. Matlamat akhir pemasaran kami ialah produk dari halia yang menjadi sumber minuman yang diproses berasaskan halia, ianya dirumus dengan campuran halia bersama sumber bahan mentah yang lain secara minuman sedia diminum (botol dan kotak) untuk pasaran segar ke negara Timur tengah China Taiwan dan lain-lain negara.

Projek tambah nilai produk yang lain dalam perancangan kami juga adalah seperti halia segar yang dikapsulkan, manisan gula-gula dan manisan jelly yang dikilangkan di bawah skim ‘Small and medium industry’ yang menepati keperluan persijilan Halal Malaysia, Good Manufacturing Practice GMP yang memenuhi keperluan standard operating procedure ISO dan hazard analysis critical control point HACCP.

Syarikat kami juga mempunyai perancangan untuk menambah saiz pengeluaran dalam usaha pengeluaran baka benih buah-buahan dalam pelbagai jenis khususnya durian baka ‘duri hitam’, durian belanda, jambu batu cerry, sentul rambai dan lain-lain jenis buah-buahan lagi.

Bagi mereka yang berminat mendapatkan baka tanaman yang kami nyatakan sila berhubung dengan:

Maklumat Lanjut:

012 -6021664 – En Rashid:

Pengarah Syarikat.

E-mail: drambai@melakaonline.org

Alamat Perniagaan:

Km 32, Jalan Parit Sidang Seman,

Sungai Rambai, Melaka.

Advertisements

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: