Advertisements

Azalina ditolak dari terus memegang jawatan Penyelaras DUN Sungai Rambai.

Sep 6, 2019 Blog, Perkasaan Parti

Azalina ditolak dari terus memegang jawatan Penyelaras DUN Sungai Rambai.

Abdol Mutalib ketika mencalonkan Ketua Cawangan BERSATU Parit Putat iaitu Mejor (B) Mohamad Rahim Bin Osman

PARIT PUTAT: Usul yang ingin dicadangkan itu pada awalnya ialah dari 2 orang ahli BERSATU Cawangan itu, tetapi akhirnya hanya seorang sahaja yang mengemukakan kepada hadirin kerana isu yang dicadangkan untuk dibahaskan itu mempunyai objektif yang serupa. Ianya mengenai cadangan penolakan beliau terhadap Azalina Ab Rahman, Ketua Srikandi Melaka dari dikekalkan oleh Ketua Pimpinan BERSATU Melaka sebagai Penyelaras DUN Sungai Rambai.

Proses pendaftaran kehadiran mesyuarat Cawangan Parit Putat

Cadangan untuk tidak terus menerima Azalina, yang mendapat sokongan sebulat suara ahli mesyuarat, tanpa sesiapa pun yang membantahnya, walaupun cuba diajukan oleh Pengerusi Sementara dengan membuka ruang suara demokrasi rakyat; jika ada ahli yang ingin membantahnya tetapi malangnya usaha Pengerusi Sementara itu akhirnya gagal. Mereka telah ‘seia sekata’ untuk mencadangkan agar Azalina tidak kekal menerajui DUN Sungai Rambai.

Dengan mengemukakan beberapa isu masyarakat yang nampak serius itu suasana yang pada awalnya yang menjadi riuh rendah itu akhirnya ditenangkan oleh Pengerusi Sementara mesyuarat Cawangan Parit Putat.

Mesyuarat kemudiannya telah berakhir dalam suasana kekeluargaan BERSATU yang baik, tiada sedikitpun insiden buruk, malahan berjalan dalam suasana harmoni sepanjang dari permulaan ianya berlangsung, sehinggalah selesainya mesyuarat melibatkan penajaan Koperasi dan Persatuan Penduduk Parit Putat. Ianya yang telah juga diadakan selepasnya bagi menjimatkan belanja dan masa yang perlu diambil dalam menjemput orang ramai dan tenaga kerja untuk menyelaras mesyuarat itu juga.

Walaupun memakan masa yang agak panjang khususnya dalam memberikan penerangan kepada orang ramai tentang prosedur mesyuarat, serta beberapa isu yang dibahaskan dalam ucapan penangguhan ahli BERSATU akhirnya perjalanan mesyuarat kali ini mendapat pujian kebanyakan ahli yang hadir.

Mesyuarat yang dijangkakan panas tetapi berjaya dikawal sebaik mungkin oleh Pengerusi Sementara Cawangan

PARIT PUTAT: Kami dimaklumkan bahawa kuasa memutuskan kedudukan Azalina sebagai Penyelaras DUN adalah dibawah Ketua Menteri Melaka. Antara hadirin yang berbual diluar dewan mesyuarat telah mencadangkan agar satu memorandum diserahkan kepada YAB Adly Zahari oleh AJK Cawangan pada suatu tarikh yang sesuai nanti.

Advertisements
bersatumelaka

Bybersatumelaka

Antara penggerak awal di Parti Pribumi Bersatu Malaysia BERSATU.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: