Advertisements

Jawatan Ketua Srikandi Malaysia dan Ketua Srikandi Melaka dijangka dicabar muka baru

Jul 5, 2019 Blog

Jawatan Ketua Srikandi Malaysia dan Ketua Srikandi Melaka dijangka dicabar muka baru

KENAPA PULA RINA HARUN PERLU KEKAL (TIDAK DICABAR) UNTUK MEMEGANG JAWATAN SEBAGAI KETUA SRIKANDI BERSATU MALAYSIA???

Kita akan kekal mempertahankan konsep demokrasi dalam BERSATU, jawatan Ketua Srikandi Malaysia juga akan dipertandingkan kerana kita lihat ada yang lebih layak untuk memegang jawatan tersebut – Kenyataan Umum Srikandi Melaka

Kami dapati kini ada calon yang lebih mementingkan perjuangan orang Melayu dan tidak ‘derhaka’ kepada ketua seperti apa yang berlaku segelintir dalam Srikandi Melaka sekarang ini. Jawatan Ketua Srikandi Melaka juga sudah ada Srikandi yang bersedia akan mencabar Azalina. Malahan orang Sungai Rambai sendiri telah menolaknya dan sedang bersedia untuk membuat PC bagi menjawab persoalanan Azalina tentang isu isu yang dibangkitkan di ‘bawah pokok’ tempohari di Ayer Limau.

 

☆ KENYATAAN AZALINA AB RAHMAN KETUA SRIKANDI MELAKA.

Assalamualaikum wbkt.

Merujuk kepada kenyataan dari Bernama bertarikh 2hb Julai 2019

Laporan penuh : http://bernama.com/bm/politik/news.php?id=1741316

Sayap Srikandi BERSATU Melaka menyatakan sokongan tidak berbelah-bagi sepenuhnya terhadap kepimpinan YB Datuk Seri Rina Harun sebagai Ketua Srikandi BERSATU Malaysia.

Sayap Srikandi BERSATU Melaka yakin tiada calon lain yang dapat menandingi kuatnya semangat, pergerakkan, tindakan serta perancangan beliau dalam mengukuhkan dan memperkuatkan sayap Srikandi BERSATU.

Tugas dan gerakkerja yang dirintis oleh YB Datuk Seri Rina Harun dari zaman sebelum kemenangan PRU14 perlulah dipertingkatkan lagi dan tentunya hanya beliau layak memimpin sebuah sayap paling kanan BERSATU yang dibarisi Srikandi-srikandi hebat bersilat memperjuangkan agenda utama perjuangan BERSATU .

Dengan sokongan lebih padu dan kukuh dari semua barisan Kepimpinan Srikandi diperingkat negeri-negeri seluruh Malaysia, YB Datuk Seri Rina Harun boleh menumpu dan memastikan matlamat dan kesinambungan jua kelestarian aspirasi SRIKANDI BERSATU MALAYSIA tercapai, disamping memimpin sayap Srikandi menjadi tulang belakang BERSATU sebagai sebuah parti politik yang kukuh dan disegani ramai.

AZALINA ABDUL RAHMAN
Ketua Srikandi BERSATU Melaka

FB_IMG_1561366794619 (1)20190705_173028

Ketua Srikandi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) Datuk Seri Rina Mohd Harun berkata beliau masih belum memutuskan sama ada mahu bertanding untuk mengekalkan jawatan itu pada pemilihan parti akan datang.

Rina yang juga Menteri Pembangunan Luar Bandar berkata keputusan hanya akan dibuat selepas mesyuarat agung luar biasa pada 20 Julai ini, kerana buat masa ini beliau mahu agar mesyuarat itu, yang membabitkan beberapa pindaan dalam perlembagaan parti, berjalan lancar dan mendapat persetujuan daripada mereka yang hadir.

“Saya terlibat juga memberi pandangan termasuk dalam jawatankuasa yang dipengerusikan Datuk Seri Mukhriz Tun Dr Mahathir (Timbalan Presiden Bersatu), yang pentingnya pindaan-pindaan itu dibuat untuk kebaikan parti, jadi kita tunggu 20 Julai ini,” katanya kepada Bernama di sini.

Sebelum ini, Setiausaha Agung Bersatu Datuk Marzuki Yahya berkata parti itu akan memperkukuhkan perlembagaan sedia ada menerusi proses pindaan yang dijangka dilakukan pada bulan hadapan sebelum melaksanakan pemilihan parti itu.

Pindaan perlembagaan yang akan dilakukan menerusi mesyuarat agung itu akan melibatkan perubahan besar beberapa klausa dalam perlembagaan sedia ada.

Sementara itu, Rina berkata masih terdapat beberapa lagi agenda Srikandi yang perlu diberi tumpuan khususnya membabitkan kepimpinan dan pengurusan pentadbiran dan tidak sekadar memfokuskan kepada usaha memenangi pilihan raya sahaja.

“Kali ini kita ingin lahirkan ramai pemimpin dari segi pengurusan pentadbiran, suara kepada wanita, menggalakkan Srikandi jadi mata dan telinga kepada kerajaan sedia ada dan melahirkan lebih ramai lagi usahawan dalam kalangan wanita,” katanya.- BERNAMA

Berita penuh https://malaysiadateline.com/rina-harun-belum-putuskan-bertanding-kekalkan-jawatan-ketua-srikandi-bersatu/

Advertisements
bersatumelaka

Bybersatumelaka

Antara penggerak awal di Parti Pribumi Bersatu Malaysia BERSATU.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: