Advertisements

Amalan Demokrasi Tetap Segar Diamalkan parti BERSATU di Bahagian Masjid Tanah.

Amalan Demokrasi Tetap Segar Diamalkan parti BERSATU di Bahagian Masjid Tanah.

Mesyuarat untuk 6 buah Cawangan BERSATU lagi akan diadakan pada hari ini. Manakala dimaklumkan sebelum ini beberapa cawangan telah bermesyuarat lebih awal termasuk di Cawangan Kampung Pinang dimana Ketua Bahagian Masjid Tanah (Lantikan) iaitu YB Datuk Seri Mohd Redzuan Yusof, Menteri Pembangunan Usahawan yang lebih dikenali sebagai Pak Wan, dan beberapa AJK lainnya telah terpilih di Cawangan tersebut ketika itu.

Beberapa orang calon dan muka baru telah menawarkan diri untuk bertanding jawatan di peringkat cawangan, malahan ada diantara mereka telah mulai menonjolkan diri ke peringkat Bahagian. Selain itu kami menjangkakan ramai akan dicalonkan dan mencuba nasib masing masing seawal pagi ini.

Antara calon dijangka popular yang disebut orang ramai mungkin akan bertanding ialah Saudara Khatib Salam, beliau adalah penggerak awal yang telah membawa masuk ramai ahli baru BERSATU khususnya dari Cawangan Sungai Baru Hulu, Masjid Tanah.

Menurut orang ramai, beliau berkemungkinan akan ditentang oleh Team B yang mungkin menjadikan persaingan 3 penjuru termasuklah Timbalan Ketua Bahagian BERSATU Masjid Tanah sendiri iaitu Saudara Nazri Ramli. Apapun dan siapakah yang sebenarnya akan bertanding, kita perlu tunggu sehingga diakhir Mesyuarat Cawangan Cawangan itu nanti.

Jadual Aturcara pemilihan pagi ini adalah seperti berikut:

Pendaftaran & pencalonan : jam 9 – 11 pagi

Perasmian : jam 11 – 11.30 pagi

Pemilihan : jam 11.30 pg – 2.30 ptg

Sebarang perkembangan lanjut mengenai program ini akan dimaklumkan dari semasa kesemasa.

Setakat ini terdapat sedikit masalah teknikal tentang senarai daftat nama ahli ahli BERSATU di Bahagian Masjid Tanah yang berlaku banyak pertindihan sehingga seorang ahli mempunya 2 hingga 4 nombor ahli seperti tercatat dalam daftar keahlian yang dikemukakan kepada urusetia acara. Semoga ianya tidak menjadi halangan terhadap kelancaran mesyuarat Cawangan ini nanti.

Tiada rahsia lagi.

Advertisements
bersatumelaka

Bybersatumelaka

Antara penggerak awal di Parti Pribumi Bersatu Malaysia BERSATU.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: