Advertisements

India Yuran Free, Melayu Bayar

Jul 2, 2019 Pelbagai

India Yuran Free, Melayu Bayar

Biro Undang-undang & Pengaduan Awam PUTRA telah menerima aduan dari ibu bapa berbangsa Melayu menyuarakan ketidakpuasan hati mereka apabila mendaftarkan anak jagaan mereka di Institut Latihan Perindustrian (ILP) Ledang yang merupakan sebuah institusi kemahiran di bawah Kementerian Sumber Manusia.

Dalam satu kenyataan rasmi melalui Mohd Khairul Azam, Naib Presiden Parti Bumiputera Perkasa Malaysia (PUTRA), berkata beliau menzahirkan perasaan geram dengan dasar Kementerian Sumber Manusia yang menggunakan Wang rakyat dari Akaun Amanah ILJTM untuk memberi yuran percuma kepada pelajar kaum India.

Katanya, kes ini merupakan satu dasar diskriminasi perkauman yang tidak berlandaskan mana-mana peruntukan undang-undang.

” PUTRA juga melihat dasar ini adalah satu bentuk penyalahgunaan kuasa di pihak Kementerian Sumber Manusia yang menyalahgunakan dana awam hanya untuk kepentingan kaum tertentu dan kemungkinan disebabkan Menteri Sumber Manusia adalah seorang dari kaum India maka atas sebab itulaj dasar ini diperkenalan….”

https://melakaonline.org/wp-content/uploads/2019/07/inida-free-yuran-662×420-379317600.jpg

Advertisements
bersatumelaka

Bybersatumelaka

Antara penggerak awal di Parti Pribumi Bersatu Malaysia BERSATU.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: